@article { author = {}, title = {Determination Amino Acids Digestibility Content of Soybean Meals by Fecal and Ileum Bioassay in Broiler Chicks}, journal = {}, volume = {9}, number = {4}, pages = {57-68}, year = {2012}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {The experiments were conducted to determine amino acids digestibility of soybean meal, using two bioassays as collecting ileum content and collecting fecal in male broiler chickens. The experiments were conducted (with 100 birds) at 21 and 42 days of age, using metabolical cages, as a CRD with 4 replications (2 birds per each replicated). Amino acid digestibility was determined using titanium oxide as a marker. The birds were killed on day 42 and the contents of the ileum were collected to determine amino acid digestibility. The results of experiments indicated that industrial procedure had effects on the soybean meal digestibility. Mean values of apparent and true digestibility of soybean meal for fecal assay were 78.57 and 79.57 percent and for ileum bioassay 71.39 and 72.28 percent respectively. The results have shown that amino acid digestibility of soybean meal was approximately 10.08 percent higher for excreta collection bioassay compared to ileum assay. The result of data confirms that systeine, aspartic acid and glutamic acid digestibility were higher than other amino acids such as isoleucine and valine of soybean meals for two ages (21 and 42 days) or both bioassays respectively.}, keywords = {Amino acid,soybean meal,Ileum,Fecal,Broiler chicks}, title_fa = {تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی}, abstract_fa = {برای تعیین قابلیت هضم آسیدهای امینه کنجاله­هحای سویا تعداد 100 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس 308 در سن 21 و 42 روزه­گی استفاده گردید. ابتدا جوجه­ها را به مدت چهار روز به جیره­های آزمایشی (حاوی نشان­گر اکسیدتیتانیوم) عادت داده شدند. سپس 6 ساعت گرسنگی اعمال گردید و در ابتدای آزمایش جیره­های آزمایشی به مدت چهار روز در اختیار جوجه‎های گوشتی قرار گرفت، و در پایان دوره آزمایش مجددا 6 ساعت گرسنگی برای تخلیه کامل دستگاه گوارش جوجه­ها داده شد. برای تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه با استفاده از محتویات ایلئوم در سن 42 روزه­گی از هر تکرار دو قطعه جوجه جمعأ تعداد 8 قطعه برای هر تیمار آزمایشی انتخاب شد. نتایج آزمایش نشان داد که فرآوری کنجاله سویا در کارخانجات داخل کشور در قابلیت هضم اسیدهای آمینه در دو سن (21 و 42 روزگی) و با دو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) موثر است. میانگین قابلیت هضم ظاهری و حقیقی اسیدهای آمینه کنجاله سویا در سن 21 روزگی بیشتر از سن 42 روزگی جوجه­های گوشتی می­باشد. میانگین قابلیت هضم  ظاهری و حقیقی کنجاله­های سویا حاصل از کارخانجات روغن کشی با استفاده از روش بیولوژی فضولات 57/78 و 57/79 درصد، و در روش ایلئوم 39/71 و 28/72 درصد است، که قابلیت هضم در روش فضولات حدود 08/10 درصد بیشتر خواهد بود. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین قابلیت هضم در کنجاله سویا برای اسیدهای آمینه سیستئین، اسید اسپارتیک و گلوتامیک و کمترین آن برای اسیدهای آمینه ایزولوسین و والین در روش آزمایش فضولات و ایلئوم در سن 21 و 42 روزگی برای جوجه­های گوشتی می­باشد.}, keywords_fa = {اسید آمینه,ایلئوم,کنجاله سویا,فضولات,جوجه¬های گوشتی}, url = {https://ar.basu.ac.ir/article_213.html}, eprint = {https://ar.basu.ac.ir/article_213_66191fe279c6d40444354f62178b7668.pdf} }