تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
برای تعیین قابلیت هضم آسیدهای امینه کنجالههحای سویا تعداد 100 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 در سن 21 و 42 روزهگی استفاده گردید. ابتدا جوجهها را به مدت چهار روز به جیرههای آزمایشی (حاوی نشانگر اکسیدتیتانیوم) عادت داده شدند. سپس 6 ساعت گرسنگی اعمال گردید و در ابتدای آزمایش جیرههای آزمایشی به مدت چهار روز در اختیار جوجههای گوشتی قرار گرفت، و در پایان دوره آزمایش مجددا 6 ساعت گرسنگی برای تخلیه کامل دستگاه گوارش جوجهها داده شد. برای تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه با استفاده از محتویات ایلئوم در سن 42 روزهگی از هر تکرار دو قطعه جوجه جمعأ تعداد 8 قطعه برای هر تیمار آزمایشی انتخاب شد. نتایج آزمایش نشان داد که فرآوری کنجاله سویا در کارخانجات داخل کشور در قابلیت هضم اسیدهای آمینه در دو سن (21 و 42 روزگی) و با دو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) موثر است. میانگین قابلیت هضم ظاهری و حقیقی اسیدهای آمینه کنجاله سویا در سن 21 روزگی بیشتر از سن 42 روزگی جوجههای گوشتی میباشد. میانگین قابلیت هضم ظاهری و حقیقی کنجالههای سویا حاصل از کارخانجات روغن کشی با استفاده از روش بیولوژی فضولات 57/78 و 57/79 درصد، و در روش ایلئوم 39/71 و 28/72 درصد است، که قابلیت هضم در روش فضولات حدود 08/10 درصد بیشتر خواهد بود. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین قابلیت هضم در کنجاله سویا برای اسیدهای آمینه سیستئین، اسید اسپارتیک و گلوتامیک و کمترین آن برای اسیدهای آمینه ایزولوسین و والین در روش آزمایش فضولات و ایلئوم در سن 21 و 42 روزگی برای جوجههای گوشتی میباشد.
. (1391). تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی. پژوهش کشاورزی, 9(4), 57-68.
MLA
. "تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی". پژوهش کشاورزی, 9, 4, 1391, 57-68.
HARVARD
. (1391). 'تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی', پژوهش کشاورزی, 9(4), pp. 57-68.
VANCOUVER
. تعیین قابلیت هضم اسیدهای آمینه کنجاله سویا محصول کارخانجات روغن کشی کشور با استفاده ازدو روش بیولوژی (فضولات و ایلئوم) در دو سن در جوجه¬های گوشتی. پژوهش کشاورزی, 1391; 9(4): 57-68.